Mainos
Mainos

Uusien autojen vienti Venäjälle huipussaan

Uusien henkilöautojen vienti Suomen kautta Venäjälle on kasvanut räjähdysmäisesti tänä vuonna. Tullin laskelmien mukaan autoralli yli kaksinkertaistuu edellisvuodesta.

Vaalimaan raja-asemalla uusia autoja jonottaa päivä päivältä enemmän pääsyä Venäjälle. Tulliylitarkastaja Jarmo Sipari Vaalimaan tullauskeskuksesta kertoo, että rekkoja liikkuu rajan yli reippasti. Arviolta joka seitsemäs auto on autonkuljetusauto.

Vaalimaan kautta autoja menee tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna yhteensä kaikkien Kaakkois-Suomen raja-asemien kautta.

- Jos autonkuljetusautoja menee noin 40 päivässä ja jokaisessa on 6-7 autoa, se tekee noin 250 autoa päivässä, Sipari laskee.

Vaalimaalla kirjataan 75 prosentinn ja Nuijamaalla 96 prosentin kasvu. Äskettäin kansainvälistyneellä Imatran raja-asemalla itäautojen viennin kasvu on huikeat yli 700 prosenttia. Kaikilla raja-asemilla autoralli itään on muuttanut luonnettaan.

- No aikasemminhan se oli sitä, että yksityiset tai yksittäiset henkilöt hakivat autoja Hangosta, Kotkasta, Haminasta. Nyt enemmän on yhä siirtynyt isompiin yksiköihin eli rekkoihin, kertoo tulliylitarkastaja.

Rekkarahtiin siirtyminen on Siparin mukaan nopeuttanut tullausta, vaikka autojen vienti kaiken kaikkiaan hipoo jo 200 000 ajokin rajaa.

Suurin osa Venäjälle vietävistä autoista lastataan rekkoihin Hangon satamassa. Hamina ja Kotka mielivät nyt yhä isompaa siivua vientiautobisneksestä. Haminan satama on valmis laajentamaan kenttiä merirahtina tuleville itäautoille. Kotkan kautta kulkee tullin mukaan jo 30 000 - 35 000 autoa vuodessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot