Mainos
Mainos

Uusien läänien päätoimipaikat nykyisiin

Hallintoministeri Jouni Backmanin mukaan uusien läänien päätoimipaikat sijoitetaan nykyisten läänien pääkaupunkeihin. -Uusia kokonaisia virastotaloja ei ryhdytä perustamaan eikä henkilöitä siirtämään toisiin kaupunkeihin

Tämä merkitsee sitä, että kaikkiin läänien nykyisiin pääkaupunkeihin jää joko pää- tai sivutoimipiste, Backman sanoi Hämeenlinnassa tänään. Uusien suurläänien pääpaikaksi ovat havitelleet myös sellaiset kaupungit, jotka eivät ole nykyisten läänien pääkaupunkeja. Halukkuutensa ovat ilmoittaneet ainakin Tampere ja Varkaus.

Backman totesi, että uusille suurlääneille ei enää perusteta pääkaupunkeja, vaan ne korvataan lääninhallitusten päätoimi- tai sivutoimipisteillä. Päätoimipaikkoihin sijoittuu lääninhallitusten johto, ja sivutoimipaikoissa tulee hänen mukaansa olemaan toimintoja paljon enemmän kuin nykyisin toimivissa joissain sivutoimipisteissä.

Hallitus ratkaisee pää- ja sivutoimipisteiden paikat helmikuun puolivälissä. Uusien suurläänien maaherrat aloittavat työskentelynsä maaliskuussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme