Mainos
Mainos

Uusiin rahakortteihin voi ladata kahta valuuttaa

Suomen pankkijärjestelmä ottaa ensi askeleet kohti Euroopan yhteistä rahajärjestelmää, Emua, jo parin kuukauden kuluttua. Pankkiautomaatit viritetään tunnistamaan uudet rahakortit, joihin voi ladata markkojen lisäksi myös eurovaluuttaa.

Suomen pankkijärjestelmää hilataan eurokuntoon ja ensimmäisenä yhteisvaluutan tunnistavat valtakunnan 2100 Otto-automaattia. Asennukset alkavat joulukuussa ja silloin nykyisen pankkikorttireiän viereen avataan uusi luukku. Siihen menee kortti, jossa on atk-muistitilaa kahdelle valuutalle.

Uutta rahakorttia kehitetään nyt laajasti, vaikkakin yhteinen standardi on vielä kesken. Kun tekniikasta on sovittu, niin erilaisia pikkumaksuja hoidetaan kortin muistiin ladattavalla elektronirahalla.

Heti vuodenvaihteen jälkeen uutta korttia pitäisi pystyä käyttämään käteisrahan vaihtoehtona pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä ja Seinäjoella.
(MTV3 / Huomenta Suomi)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme