Mainos
Mainos

Uusille ylioppilaille kiintiö yliopistoihin

Tuoreille ylioppilaille suunnitellaan kiintiötä korkeakoulujen aloituspaikoista.

Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan opetusministeriö ja yliopistot ovat sopineet, että tuoreiden ylioppilaiden suosimista lisätään yliopistojen sisäänotossa.

Haatainen kertoo Turun Sanomissa ja Aamulehdessä, että mahdollisesti jo vuodesta 2005 lähtien uusien ylioppilaiden kiintiö on 50 prosenttia opintonsa aloittavista. Yliopistojen on määrä soveltaa kiintiötä viimeistään vuonna 2007.

-Pakkohan systeemiä on justeerata ja sujuvoittaa. Juuri kirjoittaneelta ylioppilaalta kuluu nykyään keskimäärin kolme vuotta opintopaikan löytymiseen, Haatainen sanoo.

Opetusministeri haluaa panna vauhtia myös valmistumisaikoihin. Haataisen mukaan hyvä keino nopeuttaa valmistumista on opinto-ohjauksen tehostaminen yliopistoissa ja peruskouluissa.

(MTV3-STT)

Sellaiset uudistukset, jotka nopeuttavat yliopiston porttien avaamista lukion jälkeen, ovat tervetulleita, sanoo Helsingin yliopiston rehtorin virkaa elokuussa astuva professori Ilkka Niiniluoto. Hänen mielestään välivuodet eivät ole kovin hyvin käytettyä aikaa.
(Huomenta Suomi 30.05.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot