Mainos
Mainos

Uusintarikollisuus yleistä

Rikosseuraamusviraston tutkimuksen mukaan kolme neljästä raiskaajasta, tuhopolttajasta ja lähestymiskieltoon määrätystä tekee jonkin uuden rikoksen.

Reilusti yli puolet raiskaajista, tuhopolttajista ja lähestymiskieltoon määrätyistä ihmisistä syyllistyy uuteen väkivaltarikokseen.

Tiedot ilmenevät Rikosseuraamusviraston teettämästä, tänään julkistetusta tutkimuksesta.

Tutkimusryhmässä mukana ollut Jokelan vankilan psykologi Taija Stoat pitää lukumäärää huomattavana.

Uusintarikollisuus nousee vieläkin suuremmaksi, jos mukaan lasketaan kaikentyyppiset rikokset. Tuolloin kolme neljästä raiskaajasta, tuhopolttajasta ja lähestymiskieltoon määrätystä tekee uuden rötöksen.

Tutkimus selvittää uusintarikollisuuden lisäksi muun muassa uuden rikoksen laatua ja tekonopeutta. Siinä pureudutaan myös siihen, ennustavatko ihmisen piirteet riskiä syyllistyä uudelleen.

Tutkimukseen poimittiin poliisin rikosilmoitusjärjestelmästä satunnaisesti 184 tuhopolttoon syyllistynyttä, 56 tuntemattoman uhrin raiskannutta ja 186 vuonna 1999 lähestymiskieltoon määrättyä henkilöä. Henkilöiden seuranta-aika on 3-11 vuotta.

Tutkimus on Stoatin mukaan uraauurtava ja jopa kansainvälisesti ensimmäinen laatuaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 11.11.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot