Mainos
Mainos

Uusipaavalniemi ei peräänny synkistä ennusteistaan

Monelta suomalaiselta meni viikonloppuna aamukahvi väärään kurkkuun kansanedustaja Markku Uusipaavalniemen talousennusteiden vuoksi. Uusipaavalniemi ennusti Kaleva-lehdessä asuntojen hintojen jopa puolittuvan nykyisestä.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Uusipaavalniemi ei peräänny näkemyksistään.

- Uskon, että pahempaa on tulossa. Hinnat tulevat romahtamaan ostovoiman puutteen kautta, Uusipaavalniemi povaa.

Uusipaavalniemi perustelee näkemystään velkaantumisella.

- Pitkät ja halpakorkoiset asuntolainat ovat luoneet luottokuplan, joka on johtanut hintakuplaan, Uusipaavalniemi arvioi.

Niin ikään Huomenta Suomessa vieraillut Handelsbankenin pääekonomisti Tiina Helenius ei usko Uusipaavalniemen visioihin.

- Meidän arvioimme mukaan asuntojen hinnat laskevat 10-15 prosenttia huipusta pohjaan. Loppuvuonna hinnat laskivat noin viisi prosenttia ja nyt alkuvuonna on mennyt vähän lisää, Helenius toteaa.

Helenius ei allekirjoita myöskään Uusipaavalniemen kuplapuheita.

- Emme usko luottokuplaan emmekä usko hintakuplaan. Suomessa ei voi puhua asuntojen hintakuplasta. Tätä näkemystä tukevat myös kansainväliset tutkimukset.

Uusipaavalniemi suhtautuu epäilevästi myös rahoitusjärjestelmän kestävyyteen. Hän jopa suosittelee ihmisille talletusten pois ottamista pankeista.

Helenius luonnollisesti kiistää huolen.

- Suomalaiset voivat pitää talletuksensa suomalaisissa pankeissa. Suomalaiset pankit ovat sellaisessa kunnossa, niissä on sellaiset puskurit, että ne kestävät huonommatkin ajat, Helenius vakuuttelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme