Mainos
Mainos

Uusissa autoissa huipputeknologiaa - Suomessa autokanta vanhenee

Suomessa ajetaan turvattomilla autoilla, vaikka uusiin autoihin kehitetään jatkuvasti entistä parempaa turvallisuustekniikkaa.

Vuosien varrella autojen korirakennetta on tehty kestävämmäksi ja autoihin on kehitetty kaistavahteja ja automaattisia jarrutusjärjestelmiä.

– Ajonvakautusjärjestelmä on sellainen, joka viimeaikaisista innovaatioista on kaikkein merkittävin. Se voi vähentää suistumisonnettomuuksissa uhrien määrää jopa 50 prosentilla. Lisäksi se voi vähentää ylipäätään onnettomuustilanteisiin joutumista, sanoo Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Jalankulkijoiden turvatyynyjä on Suomessa vasta 3000 autossa. Kaksi vuotta sitten Suomessa tuli myyntiin autoja, jotka hälyttävät automaattisesti apua paikalle, kun turvatyynyt laukeavat.  EU-komissio pyrkii samaan hätäkutsujärjestelmän pakolliseksi kaikkiin uusiin autoihin.

Suomessa henkilöautojen keski-ikä on jo yli 11 vuotta. Kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa kuolonuhrien määrä on vanhoissa autoissa merkittävästi suurempi kuin uusissa.

Uusien henkilöautojen myynnin ennustetaan jäävän tänä vuonnakin niin pieneksi, että liikenteessä olevien autojen keski-ikä jatkaa nousuaan. 

Samaan aikaan esimerkiksi Volvo testaa jo autonomista autoa, joka ajaa itse itseään. Kuljettajaa se ei kuitenkaan tee tarpeettomaksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme