Mainos
Mainos

Uusittu kiitotie käyttöön Helsinki-Vantaalla

Kiitotie 2 on ollut perushuollossa huhtikuusta asti.

Helsinki-Vantaan lentokentällä otetaan huomenna käyttöön uusittu Kiitotie 2. Se on ollut perushuollossa huhtikuun puolestavälistä saakka. Huollon aikana kiitotie on muun muassa päällystetty uudelleen ja sen valojärjestelmät ja mittarilähestymislaitteisto on uusittu.

Kiitotie 2:n käyttöön oton jälkeen Helsinki-Vantaalla on jälleen käytössä kolme kiitotietä. Huomisesta alkaen kentälle saapuvien koneiden laskeutumissuunnat palautuvat normaaleiksi. Näin osa perushuollon ajan Keravan suunnalta laskeutuneista koneista palaa laskeutumaan Nurmijärven suunnasta.

Kiitotie 2 on Helsinki-Vantaan ensisijainen laskeutumiskiitotie. Sen huoltokustannukset olivat yhteensä 10 miljoonaa euroa. Kiitotie 2:n arvioidaan seuraavan kerran tarvitsevan laajaa perushuoltoa 15 vuoden kuluttua. Ensi keväänä Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitetaan vastaava perushuolto Kiitotie 1:llä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme