Mainos
Mainos

Uusiutuvalle energialle jättituet

Uusiutuvan energian käyttöä ryhdytään lisäämään Suomessa jättimäisellä tukipaketilla. Hallituksen on määrä ottaa tänään kantaa energiapolitiikan lähivuosien linjauksiin.

Ministerit pohtivat iltakoulussaan ydinvoimaratkaisua ja uusiutuvan energian tukimuotoja. Lopullisia päätöksiä ei nyt tehdä, mutta asioista pyritään saamaan aikaan poliittinen yhteisymmärrys.

Tuulivoimalle, biokaasulle ja metsähakkeelle on tulossa satojen miljoonien eurojen tukipaketti. Uusiutuvaa energiaa on tarkoitus lisätä lähes kolmen ydinvoimalan verran.

Valtaosa valtavasta energiamäärästä pyritään löytämään metsästä: risuista, kannoista ja metsähakkeesta.

Hallituksen energiaratkaisut valmistuvat lähiviikkoina. Selvillä kuitenkin on jo muun muassa se, että tukipaketista tulee historiallisen suuri: puun polttamista ja tuulivoimaa vauhditetaan sadoilla miljoonilla euroilla.

Monet metsäyhtiöt vastustavat puun polttamista tukiaisten turvin. Pelkona on, että tukiaiset nostavat puun hintaa.

Raaka-aine voi kallistua ja johtaa siihen, että Suomessa ryhdytään polttamaan puuta sen sijaan että siitä tehtäisiin paperia, sellua ja puutuotteita.

Katso Jussi Kärjen juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme