Mainos
Mainos

"Uusiutuvan energian tavoite epärealistinen"

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarisen mukaan julkisuudessa esitettyihin lukuihin tuulivoiman lisäämisestä ei päästä annetulla aikataululla.

Muun muassa pääministeri Matti Vanhanen on esittänyt 20-kertaista lisäystä ja Vihreät 30-kertaista lisäystä tuulivoimaan vuoteen 2020 mennessä.

- Ongelma tulee vastaan toimituskapasiteetissa, näin suuriin lukuihin ei näin nopeasti ehkä päästä. Asia riippuu myös siitä, kuinka paljon rahaa ollaan valmiita laittamaan tuulivoiman kehittämiseen ja mitä vaihtoehtoja meillä on, Naukkarinen toteaa.

Realistisempi luku toimitusjohtajan mielestä on 1500 megawatin lisäys tuulivoimaan vuoteen 2020 mennessä. Myös EU:n asettaman uusiutuvan energian tavoite on vaikea toteuttaa.

- Uusiutuvan energian käytön nostaminen nykyisestä 28 prosentista 38 prosenttiin on erittäin haastava. En ole vielä nähnyt yhtään mallia, jolla tämä tavoite pystyttäisiin Suomessa tavoittamaan. Tavoitteeseen päästäksemme joudumme ehkä tuomaan uusiutuvaa energiaa ulkomailta.

Energiateollisuus ry:n Juha Naukkarinen sanoo, että energiakeskustelussa kaikki mahdolliset keinovaihtoehdot, mukaan lukien hiili- ja ydinvoima, on pidettävä mukana ja niitä on käsiteltävä tasavertaisina toisiinsa. Energiankulutuksen lisääntymiseltä emme voi enää välttyä, hän toteaa.

- Energian kulutus tulee lisääntymään. Väestömäärä kasvaa, teollisuuden volyymi toivottavasti kasvaa ja yleinen hyvinvointi Suomessa kasvaa. Nämä kaikki tulevat lisäämään energiankulutusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme