Mainos
Mainos

Uutissuomalainen: Ehdotettu uusi ylinopeusraja kerää kritiikkiä

Valmisteilla olevassa uudessa tieliikennelaissa ehdotetaan, että virhemaksun voisi saada, jos ylittää nopeusrajoituksen yhdellä kilometrillä tunnissa.

Uutissuomalaisen haastattelussa uudistukselle antavat kritiikkiä niin eduskunnan Autokerhon jäsen Markku Eestilä (kok.), sen puheenjohtaja Mika Kari (sd.), liikennevaliokunnassa istuva Markku Pakkarainen (kesk.) ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen. Rangaistusrajaa pidetään kohtuuttoman matalana.

Uutissuomalaisen haastattelema liikennelääketieteen professori Timo Tervo toteaa, että ylinopeus on vain yksi riskitekijä onnettomuudelle. Sairaskohtauksen ja itsemurhien osuus on hänen mukaansa 40 prosenttia kuolemana johtaneissa liikenneonnettomuuksissa. Kun mukaan lasketaan päihteet, lääkkeet ja väsymys, osuus kuolonkolareista nousee lähes 70 prosenttiin.

Hänen mukaansa esitys on mahdoton siitäkin syystä, että ulkomaisen raskaan kaluston nopeussäätimet jouduttaisiin muuttamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme