Mainos
Mainos

Uutissuomalainen: Ministeriö jalkauttaa uuden lain kentälle: "Tarkoitus ei ole kytätä"

Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo jalkauttaa alkoholiuudistuksen kentälle, kun se on valmis. Jalkautuksen tarkoituksena on kertoa lain hengestä sekä valvontaviranomaisille että yrittäjille. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

– Tarkoitus on luoda hanke, jossa valvontaviranomaiset, alkoholitarkastajat ja yrittäjät olisivat vuoropuhelussa meidän viranhaltijoiden kanssa siitä, mikä on tämän lain henki, kertoo alkoholiasioista vastaavan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) erityisavustaja Hanna-Maija Kause sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kause korostaa, että tarkoitus ei ole kytätä, koska yrittäjä tekee virheen, vaan lähteä muuttamaan toimintakulttuuria ja olla tukena.

Lakiuudistus ei Kausen mukaan tarkoita myöskään sitä, etteikö kuluttaja voisi jatkossa tilata esimerkiksi viiniä suoraan tilalta. Etämyynti pysyy kiellettynä, etäosto on sallittua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme