Mainos
Mainos

Uutissuomalainen: Satoja turvapaikanhakijoita asuu jo suomalaiskodeissa

Yli 400 turvapaikanhakijaa asuu tällä hetkellä suomalaisten vapaaehtoisten kodeissa, kertoo Uutissuomalainen.

Määrä on kaksinkertaistunut syksystä 2015, jolloin kotimajoituksessa asui noin 200 turvapaikanhakijaa.

– Luku on nyt suurimmillaan ja kasvaa koko ajan, Mirka Seppälä Refugees Welcome Finland -verkostosta kertoo.

Kotimajoittajia on eniten pääkaupunkiseudulla ja suurissa kaupungeissa.

– On myös joitakin pienempiä paikkakuntia, joissa kotimajoittamisesta on tullut ihan buumi. Esimerkiksi Raaseporissa puhutaan jo Raasepori-ilmiöstä, koska siellä on tosi paljon kotimajoitusta väkimäärään nähden, Seppälä kertoo.

Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan yksityismajoituksessa asuu kaikkiaan noin 4 000 turvapaikanhakijaa. Suurin osa yksityismajoituksessa asuvista asuu sukulaisen tai tuttavan luona.

Migrin tuoreimpien tietojen mukaan viranomaisten ulottumattomiin on kadonnut paperittomia turvapaikanhakijoita yhteensä jo noin 5 000. Tilastoista ei käy ilmi, kuinka moni viranomaisilta kadonnut on asunut yksityismajoituksessa ja kuinka moni vastaanottokeskuksessa.

Yksityismajoituksesta kadonneiden osuuden ei uskota olevan erityisen merkittävä.

– Kumpikin majoitusmuoto (yksityismajoitus ja vastaanottokeskus) on sellainen, jossa henkilöllä on vapaa liikkuvuus ja siten katoaminen on mahdollista molemmista, ylikomisario Ari Jokinen Poliisihallituksesta sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme