Mainos
Mainos

Uutissuomalaisen kysely: Puolet suomalaisista ei usko, että vahvempien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa lisäisi kulutusta

Uutissuomalaisen kyselyn mukaan niukasti yli puolet eli 51 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että vahvojen oluiden, siiderien ja limuviinojen tulo päivittäistavarakauppoihin ei lisäisi alkoholin kulutusta Suomessa. 41 prosenttia on kuitenkin päinvastaista mieltä, ja seitsemän prosenttia ei ota kantaa asiaan.

Asenteet alkoholipolitiikan muutoksiin vaihtelevat selkeimmin vastaajien puoluekannan mukaan. Keskustaa kannattavista selkeä enemmistö uskoo, että vahvempien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa lisää alkoholin kulutusta. Perussuomalaisia kannattavissa on vähiten niitä, jotka uskovat kulutuksen lisääntyvän.

Tietoykkösen internetpaneelin avulla tekemään kyselyyn vastasi 1000 suomalaista aiemmin tässä kuussa. Kohderyhmänä olivat täysikäiset mannersuomalaiset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijat pitävät taas todennäköisenä, että alkoholin kokonaiskulutus lisääntyisi uudistuksen myötä kuusi prosenttia.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot