Mainos
Mainos

Uutissuomalaisen kysely: Yhden kilometrin ylinopeudesta sakottaminen ei saa suomalaisilta kannatusta

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta ei sakottaisi vielä yhden kilometrin ylinopeudesta, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Vastaajista 89 prosenttia ei kannattanut asiaa. Vain kuusi prosenttia kyselyyn vastanneista puolsi sakottamista ja viisi prosenttia ei ota asiaan kantaa.

Sakottamismahdollisuus jo yhden kilometrin ylinopeudesta sisältyy liikenne- ja viestintäministeriössä valmisteilla olevaan tieliikennelain kokonaisuudistukseen.

Esityksessä puhutaan liikennevirhemaksusta, jonka voisi saada alle viiden kilometrin ylinopeuksista. Alimmillaan sakko olisi Uutissuomalaisen mukaan 50 euroa.

Nykyisinkin lain mukaan yhden kilometrin ylinopeus on rangaistava. Käytännössä poliisin sakotuskynnys on kuitenkin korkeampi, ja pienistä ylinopeuksista annetaan huomautus, Uutissuomalainen kirjoittaa. 

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo Uutissuomalaiselle, että sakotusrajan laskeminen johtaisi käytännössä nopeusrajoitusten alenemiseen, koska varovaisimmat autoilijat laskisivat nopeutta sallittujen nopeusrajoitusten alapuolelle.

Tietoykkönen haastatteli kyselyä varten yli tuhat ihmistä kesäkuun lopussa. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme