Mainos
Mainos

Nämä todelliset pulmapähkinät odottavat uusia kansanedustajia

Uusi hallitus saa ratkottavakseen joukon isoja asioita, joista osa on jäänyt edeltäjiltä levälleen juuri hankaluutensa vuoksi.

Ainakaan näiltä hallitus ei voi välttyä:

Kestävyysvaje: Julkisen talouden alijäämä nousi viime vuonna jo yli EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen viitearvon. Velkaantuminen pitäisi saada taittumaan, mutta keinoista on puolueiden välillä suurta erimielisyyttä.

Sote: Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen tarpeesta vallitsee poliittinen yhteisymmärrys, mutta työ on täysin kesken. Sote-lakiesitys kaatui sen jälkeen, kun sen perustuslailliset ongelmat olivat käyneet ilmeisiksi. Palveluiden rahoituksesta on esitelty viisi mahdollista mallia.

Nato: Puolueiden puheenjohtajat ovat olleet halukkaita jättämään auki mahdollisuuden Nato-jäsenyyden hakemiseen. Osa on korostanut tarvetta Nato-selvityksen tekemiseen.

Tänä iltana selviää, millainen eduskunta Suomen asioita hoitaa seuraavat neljä vuotta. MTV Uutiset seuraa tuloksen laskemista ja vaalituloksen valmistumista suorassa tv-lähetyksessä läpi illan, alkaen kello 19.30.

Suoraa lähetystä voi seurata sekä MTV3-kanavalla että MTV Katsomossa.

Yömyöhään jatkuvassa lähetyksessä seurataan tuloksen laskemista reaaliajassa, kuullaan kahdeksan puolueen puheenjohtajan ja vaalivalvojaisväen mietteitä ja tunnelmia sekä analysoidaan vaalitulosta asiantuntijaraadin avustuksella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme