Mainos
Mainos

Uutta tietoa poliisien ABC-ruokailuista

Useat poliisilaitokset tukevat työntekijöidensä aterioita ABC-ravintoloissa. STT:n selvityksen mukaan useilla poliisilaitoksilla on ruokailusopimuksia ABC-ravintoloiden kanssa. Työnantaja korvaa sopimusravintolassa syödystä ateriasta 1,5-2 euroa.

Poliisilaitokset perustelevat sopimuksia sillä, että työntekijöille halutaan tarjota ateriaetu myös silloin kun laitoksen oma ruokala on kiinni tai poliisi ei sinne ehdi. ABC on työnantajan mukaan monin paikoin ainoa ravintola, joka on esimerkiksi öiseen aikaan auki.

Iltalehti paljasti tällä viikolla, että poliisit saavat ainakin osasta ABC-ravintoloita myös huomattavia alennuksia. Poliisihallitus päätti syntyneen kohun jälkeen, että se syynää ABC:n ja muidenkin ravitsemusliikkeiden alennukset poliiseille.

Poliisihallitus selvittää, voivatko huomattavat alennukset johtaa siihen, että poliisin turvallisuustyö ei näytä ulospäin tasapuoliselta.

Poliisiasemat saavat järjestää sopimusruokailun valtion ohjeiden mukaan niissä ravintoloissa, joissa haluavat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme