Mainos
Mainos

UV-säteily oli kesällä kohtalaista

Auringon ultraviolettisäteily oli pilvisestä säästä huolimatta kohtalaista viime kesänä. Voimakasta säteilyä mitattiin kolmena päivänä.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että toukokuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana UV-indeksi oli voimakasta kolmena päivänä. Utössä 8. heinäkuuta sekä Helsingissä 5. ja 20. heinäkuuta.

UV-indeksillä tarkoitetaan ihon punehtumisen kannalta merkityksellisen säteilyenergian määrää. Ultraviolettisäteilyltä suojautumista suositellaan, kun UV-indeksi saavuttaa arvon 3. Tämä suojautumisraja ylittyi koko Suomessa kesällä lähes päivittäin.

Suurimmat UV-indeksin arvot mitattiin Etelä- ja Keski-Suomessa heinäkuun alussa mutta myös heinäkuun lopussa, jolloin yläilmakehän otsonikerros oli normaalia ohuempi.

Pohjois-Suomessa UV-säteily oli voimakkainta kesä-heinäkuun vaihteessa. Ilmatieteen laitos mittaa auringon UV-säteilyä kuudella paikkakunnalla eri puolella Suomea. Mittaustuloksia saadaan kesäkaudella Utöstä, Helsingistä, Jokioisista, Jyväskylästä, Sotkamosta ja Sodankylästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot