Mainos
Mainos

Vaahtoranta: Nato-vastaisuus heijastaa päättäjien näkemyksiä

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Tapani Vaahtoranta uskoo, että yleinen Nato-vastainen mielipide heijastaa Suomessa päättäjien näkemyksiä.

Tänään Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa Vaahtoranta arvioi, että Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton vastustus vähenisi, jos päättäjät ryhtyisivät puhumaan Naton puolesta. Vaahtorannan mukaan Suomen Nato-jäsenyys saattaa nousta esiin, jos Naton ja Venäjän välille syntyy kiinteä yhteistyösuhde.
-Suomen kannalta kysymys on siitä, onko meillä silloin varaa jättäytyä tämän yhteistyömekanismin ulkopuolelle, Vaahtoranta toteaa haastattelussa.

Lähialueiden suurimpana uhkana Vaahtoranta pitää Venäjän riskiydinvoimaloita. Yhteistyö itänaapurin kanssa ei ole sujunut yhtä hyvin kuin esimerkiksi virolaisten kanssa. Ongelmana ei Vaahtorannan mukaan ole pelkästään raha, vaan yksi syy saattaa löytyä myös suurvalta-asenteista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme