Mainos
Mainos

Vaalan metsäpalon sammutustyöt jatkuvat yhä

Vaalan sitkeän metsäpalon sammutustöihin on osallistunut kolmen päivän aikana lukuisia vapaaehtoisia sekä varusmiehiä. Suomussalmella puolestaan kuloalueen sammutustöissä tapahtui vakava onnettomuus, kun palovalvontaa suorittanut pienkone putosi metsään. Onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä.

Kainuussa Vaalan Enonkylässä syttyneen sitkeän metsäpalon sammutus on jatkunut läpi yön. Paloalueen reunat saatiin alkuyöstä kasteltua märäksi ja yön aikana keskiosaan tehtiin helikoptereilla vesipommitus.

Palo tuhosi noin 27 hehtaaria metsää, arvioi palopäällikkö Hannu Mylly.

- Tilanne on rauhoittunut, mutta sadetta toivoisimme kovasti.

Palo oli rauhoittumaan päin jo eilen aamupäivällä, mutta päivällä virinnyt tuuli herätteli taas tulta henkiin. Palo on roihunnut vaikeasti sammutettavissa olevalla alueella kuivassa ryteikössä perjantaista asti.

Sammutustöihin on osallistunut pelastuslaitoksen lisäksi paikallista väkeä, Kainuun prikaatin varusmiehiä sekä helikoptereita.

Myös muualla Suomessa esiintyi eilisen aikana pienempiä maastopaloja.

Palovalvontakone putosi - kaksi kuoli

Sammutusjoukot ovat olleet kiireisiä ympäri Suomea taltuttaessaan eri kokoisia maastopaloja, eikä työssä ole selvitty ilman onnettomuuksia.

Kainuussa Suomussalmella sammutustehtävissä ollut pienkone putosi eilen metsään vieden kahden ihmisen hengen.

Onnettomuudessa kuoli sekä koneen lentäjä että tähystäjä. Koneen putoamissyytä ei vielä tiedetä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme