Mainos
Mainos

Vaaliasiantuntija: Niinistö tuskin presidentiksi jo ensimmäisellä kierroksella

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund pitää epätodennäköisenä, että kokoomuksen Sauli Niinistö valittaisiin heti ensimmäisellä kierroksella presidentiksi huolimatta hyvistä gallup-luvuista.

– Koskaan aiemminkaan ei ole presidenttiä valittu suoraan ensimmäisellä kierroksella. Niinistöllä on teoreettiset mahdollisuudet päästä tähän, sillä hänen kannatuksensa on lähellä 50 prosenttia.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt nyt viime vaaleja laimeammin, mutta Grönlundin mukaan siitä on vaikea päätellä vielä mitään, esimerkiksi että hyötyisikö Niinistö alhaisesta vai korkeasta äänestysprosentista.

Epävarmoja enemmän kuin kuusi vuotta sitten

Kimmo Grönlundin mukaan matalampi ennakkoäänestysprosentti kertoo äänestäjien epävarmuudesta.

– Kuusi vuotta sitten istuva presidentti Tarja Halonen oli ylivoimainen gallupeissa, ja hänen kannattajansa lähtivät liikkeelle nimenomaan ennakkoäänestyspäivänä. Nyt kun valitaan uutta presidenttiä, on tilanne erilainen, vaikka Niinistön ylivoima onkin näkynyt. Ihmiset haluavat miettiä vielä äänestyspäätöstään, sanoo Grönlund.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme