Mainos
Mainos

Vaaliasiantuntija: Perussuomalaisilla mahdollisuus yli 30 edustajapaikkaan

Tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista arvioi, että perussuomalaisilla on mahdollisuus yli 30 kansanedustajapaikkaan tämänhetkisten galluptulosten valossa.

Helsingin Sanomien teettämässä mielipidemittauksessa perussuomalaisia äänestäisi nyt 16,9 prosenttia. Laskua on 1,5 prosenttiyksikköä verrattuna lehden viime kuun mittaukseen.

- Perussuomalaisten lopullinen paikkamäärä riippuu hyvin paljon siitä, miten puolueen kannatus jakautuu maan eri osissa. Mikäli se jakautuisi hyvin tasaisesti koko maassa, niin kyllä tällä kannatustasolla pääsee jo 30 - 35 paikkaan, laskee Grönlund.

Perussuomalaisten ongelmana Grönlund näkee puolueen ehdokasasettelun.

- Jo nyt on nähtävissä se ilmiö, josta tutkijat ovat pitkin talvea puhuneet: Timo Soini on ehdolla ainoastaan Uudellamaalla, ja monella perussuomalaisten kannattajalla saattaakin olla vaikeuksia löytää oma ehdokas vaalipiiristään. Soinin parjaamilla vanhoilla puolueilla sen sijaan on jo valmiiksi runsaasti kokeneita ja varteenotettavia ehdokkaita eri vaalipiireissä.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme