Mainos
Mainos

Vaaliasiantuntija povaa suurta muutosta

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund povaa muutoksen tuulia kevään eduskuntavaaleihin. Grönlundin mukaan eduskunnan kokoonpano on muuttumassa vaaleissa poikkeuksellisen paljon.

Muutosta Grönlund selittää paitsi vapaaehtoisesti kansanedustajapaikastaan luopuvien suurella määrällä myös ilmapiirillä, jossa ennätyksellisen suuri määrä äänestäjiä on epävarma äänestyskäyttäytymisestään.

- Gallupeissa on näkynyt poikkeuksellisen suuria vaihteluita. Pakka on vielä auki, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Grönlund arvioi tämänhetkistä tilannetta.

Grönlund uskoo perussuomalaisten nostavan paikkamääräänsä selvästi, vaikkei aivan gallupien lupailemiin lukuihin luotakaan.

- Perussuomalaisten kannatus ei voi täysin kangistua. Melkoinen nousu on odotettavissa. Kyllä sillä on varmasti mahdollisuudet päästä 10 prosenttiin, Grönlund ennustaa.

Grönlund pitää perussuomalaisten kompastuskivenä ehdokasasettelua.

- Ei Timo Soinin avulla yksin vaaleja voiteta. Perussuomalaisten ehdokasasettelu on parantunut, mutta ei se vieläkään ole samalla tasolla kuin muiden suurten tai keskisuurten puolueiden, Grönlund arvioi.

Katso MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin haastattelu: (Huomenta Suomi 13.01.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme