Mainos
Mainos

Vaaliasiantuntija Presidenttitentistä: Lipponen yllättävän vahva

MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mukaan Paavo Lipponen (sd), Sauli Niinistö (kok) sekä Pekka Haavisto (vihr) olivat MTV3:n illan Presidenttitentin onnistujat.

– Näkisin selvästi, että Lipponen oli yllättävän vahva. Häntä on pidetty hitaahkona puhujana, mutta hän otti jo heti alusta reippaan tahdin ja oli presidentillinen.

Niinistön suoritus oli Grönlundin mukaan hyvä, vaikka mahdollisesti kovat kannatusluvut tekivät hänen puheenvuoroistaan varovaisia.

– Haavisto pärjäsi myös hyvin.

Timo Soini (ps) sai Grönlundilta arvosanaksi ainoastaan 6,5, vaikka nettiäänestyksen mukaan hän suoriutui tentistä kaikkein parhaiten.

– Tiedämme jo eduskuntavaaleista, että hänellä on ilmeisesti fanaattisia ja innokkaita kannattajia. Hän pitäytyi paljon samassa retoriikassa, mitä nähtiin jo eduskuntavaaleissa. Väyryseltä kaipaisin eteenpäin katsovaa otetta, eikä aina pitäytymistä vanhoissa aiheissa.

Yleisesti tentissä oli vaaliasiantuntijan mukaan hyvä fiilis, ja siinä käsiteltiin asioita, joista kansalaiset puhuvat.

Katso Kimmo Grönlundin kommentit Katsomo.fi:stä:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme