Mainos
Mainos

Vaalien äänestysprosentti laski 65,2 prosenttiin

Viime vaaleissa äänestysprosentti oli selvästi korkeampi - 71,9 prosenttia. Äänestys sujui kuitenkin tänäkin vuonna koko maassa tasaiseen tahtiin. Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari äänestivät aamupäivällä Helsingin Meilahdessa.

Jossain määrin hämmennystä päivän aikana aiheutti se, että nykyisin äänestäjän on äänestyksen yhteydessä todistettava henkilöytensä. Niinpä etenkin suurilla äänestysalueilla monet joutuivat palaamaan kotiin hakemaan henkilötodistusta.

Vaalisää ei ole ollut paras mahdollinen. Suuressa osassa maata sää oli aamupäivällä pilvinen ja osittain sumuinenkin. Monin paikoin taivaalta tuli lunta tai räntää. Puolenpäivän jälkeen sää kuitenkin hiljalleen kirkastui.

Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari äänestivät aamupäivällä Helsingin Meilahdessa. Vaalihuoneistossa oli pientä jonoa, joten presidenttiparikin joutui odottamaan vuoroaan tovin.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme