Mainos
Mainos

Vaalikasvot: Vanhanen vaalitentin vaisuin

Pääministeri Matti Vanhasen esiintyminen MTV:n eilisessä vaalitentissä on pettymys vaalikasvoille. Vanhasta arvostellaan erityisesti liiasta passiivisuudesta. Siinä missä Vanhasen eleetön väittelytyyli puree poliittisiin asiantuntijoihin, vaikuttaa se kansanedustajakollegoista ylimieliseltä.

Muuten MTV:n vaalikasvojen arviot ja tulkinnat vaalikeskustelun kulusta seuraavat melko tarkkaan heidän omaa sijoittumistaan poliittisessa kentässä: oppositiossa olevat kiittelevät SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen suoritusta, kun taas hallituspuolueiden edustajat syyttävät tätä kritiikistä ilman parannusehdotuksia.

Mutta koska politiikassa on kuitenkin kysymys ihmisten yhdessä toimimisesta, ylittävät henkilökemian kaltaiset asiat myös puoluerajoja. Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen tyyli tuntuu purevan hyvin myös opposition edustajiin. Pelkkää kehua ei Katainenkaan saa esiintymisestään. Osaa ärsyttää hänen tyylinsä, jota pidetään liian opeteltuna.

MTV:n vaalikasvot arvostelevat myös vaalitentin keskustelun sisältöä. Puheenjohtajien puheet jäävät näiden arvioiden mukaan tyhjien sloganien tasolle. Fraasien viljelyn tilalle kaivataankin uusia ajatuksia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot