Mainos
Mainos

Vaalimaa sulkeutuu Venäjälle meneviltä autonkuljetusrekoilta

Suomesta Venäjälle autoja kuljettavat rekat joutuvat huomisesta alkaen ylittämään rajan pelkästään Nuijamaan ja Imatran kautta. Vaalimaan ja Venäjän puolella sijaitsevan Torfjanovkan rajanylityspaikkojen kautta ei enää sallita autonkuljetusrekkojen liikennettä, vaan ne ohjataan Nuijamaalle ja Imatralle.

Liikennejärjestelmävastaava Kari Halme Kaakkois-Suomen tiepiiristä ennakoi, että muutoksen vuoksi ruuhkia on odotettavissa Lappeenranta-Imatra-tielle. Pahin paikka siellä on Lappeenrannan kohdalla oleva tietyömaa.

Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirin mukaan muutoksen taustalla on Venäjällä voimaan tuleva säädösmuutos, joka koskee tavaraliikenteen ohjausta rajanylityspaikoilla.

Tiepiiristä kerrotaan, että Venäjä haluaa siirtää nopeammin käsiteltävän tavaraliikenteen kulkemaan Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikkojen kautta. Enemmän käsittelyaikaa vaativa liikenne puolestaan ohjataan Vaalimaalta Venäjän puolelle.

Tiepiirin laskelmien mukaan muutos voi siirtää päivittäin keskimäärin noin sata autonkuljetusrekkaa Kymenlaaksosta Etelä-Karjalan rajaliikenteeseen. Vastaavasti konttien kuljetus siirtyy Etelä-Karjalan raja-asemilta Vaalimaalle.

Muutoksen vuoksi Tiepiiri seuraa viiden automaattisen laskentapisteen avulla rekkaliikenteen kehitystä Etelä-Karjalaan johtavilla teillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot