Mainos
Mainos

Vaalimaalla laittomia maahantulijoita

Seurue oli matkalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta heidän piti lentää Kreikkaan.

Suomen itärajalla on pysäytetty maahantulijoita, joiden epäillään pyrkineen väärennettyjen oleskelulupien turvin työhön Kreikkaan, kertovat rajavartiosto ja poliisi.

Viime maanantaina Vaalimaan rajanylityspaikalle saapui turistibussissa neljä Ukrainan kansalaista, kaksi miestä ja kaksi naista. Rajatarkastuksessa paljastui, että kolmella heistä oli väärennetyt Kreikan oleskeluluvat. Rajavartioston ja poliisin tiedotteen mukaan kävi ilmeiseksi, että yksi seurueen miehistä oli järjestänyt kolmelle muulle väärennökset Ukrainassa.

Seurue oli matkalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta heidän piti lentää Kreikkaan. Siellä kolmikon oli määrä maksaa väärennetyt lupansa työnteolla. Matkan järjestäjäksi epäillyllä miehellä oli itsellään aidot ja lailliset matkustusasiakirjat. Häntä epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on luovuttanut jutun esitutkinnan poliisille. Siellä asiaa tutkii Kaakkois-Suomen alueellinen tutkintayksikkö. Rajavartiosto osallistuu tutkintaan poliisin apuna.

Rajavartiosto paljastaa vuosittain kaakkoisrajan rajanylityspaikoilla muutamia laittoman maahantulon järjestämisiä. Viime vuonna paljastui noin 500 väärennettyä asiakirjaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme