Mainos
Mainos

Vaalimaalla taas rekkajonoja

Vaalimaan kohdalla odotti illalla Venäjälle pääsyä yli 200 rekka-autoa. Nuijamaalla rekkoja oli viitisenkymmentä.

Vaalimaalla oli pysäköintialueilla odotusasemissa vajaat sata rekkaa. Jono Suomen puolella oli kilometrin pituinen ja lisäksi Suomen ja Venäjän tullin välinen kahden kilometrin tieosuus oli täynnä autoja. Venäjän tulli on ottanut viikonvaihteessa autoja vastaan nykäyksittäin. Aamupäivällä oli lisäksi pitkä tauko.

Suomen puolella ei osattu arvioida, milloin ruuhka taas purkautuu, koska "Venäjän tullin toiminta on niin arvaamatonta". Nuijamaan kohdalla tavaraliikenteen noin kilometrin pituinen jono on kokonaan Venäjän puolella. Raja-aseman henkilöliikenne on ollut vilkasta ja odotusajat ovat olleet mennen tullen useita tunteja.

Venäjän uusien tullimääräyksien käyttöönoton jälkeen syntyneet ennätyspitkät rekkajonot purkautuivat viikko sitten, kun määräysten soveltaminen lopetettiin. Uusien määräysten mukaiset tarkastukset aloitettiin taas torstaina ja jonot alkoivat raja-asemilla heti kasvaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme