Mainos
Mainos

Vaalimaalle rekkojen tilapäisparkki

Myymälöiden parkkialueeksi aiottu alue on muutettu rekkaparkiksi. Poliisi ennustaa uudenvuoden rekkaruuhkien jäävän odotettua pienemmiksi.

Vaalimaalla avautuu tänään tilapäinen parkkialue Venäjälle suuntaaville rekoille. Paikka sijaitsee aivan Vaalimaan raja-aseman kyljessä, ja sille mahtuu parisataa autoa.

Alueen omistaa Virojoen kunta. Se on alun perin tehty pysäköintialueeksi myymälöille, joita alueelle on suunniteltu. Alueen valaisinpylväitä suojataan kolhuilta ja liikenteenjakajien reunoja tasataan murskeella, jotta rekkojen on helpompi ajaa niiden yli.

Rajalla hiljaista

Liikenne rajalle on ollut melko hiljaista joulun jälkeen. Eilisen liikenteen seurantatiedon perusteella uudenvuoden ruuhka voisi jäädä odotettua pienemmäksi. Tilanne voi kuitenkin muuttua hetkessä.

-Jos Venäjältä saapuu Suomeen paljon raskasta kalustoa, se on parin vuorokauden kuluttua menossa takaisin itärajan taakse. Nyt satamissa olevan ajoneuvomäärän perusteella ei ruuhkaa vielä olisi näkyvissä, kertoi komisario Mika Kuitunen Haminan poliisista.

Haminan poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä väkeä liikenteenohjaukseen. Apuun voidaan tarvittaessa saada myös liikkuva poliisi ja rajavartiosto.

Poliisi joutui jo ennen joulua turvautumaan erityisjärjestelyihin. Itään päin menevät rekkajonot olivat pisimmillään aatonaattona, jolloin autoletka kiemurteli 60 kilometrin päähän Vaalimaan raja-asemalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme