Mainos
Mainos

Vaalimaan jono venähti taas pitkäksi

Venäjän tulli on vastaanottanut liikennettä tänään hyvin huonosti. Rekkajono on seissyt paikallaan jo useiden tuntien ajan.

Rekkajono Haminan ja Vaalimaan välillä on taas venähtänyt lähes 30 kilometriin. Haminan poliisi puuttui aamulla jonoihin, jotta ne eivät tukkisi muuta liikennettä. Lännestä päin tulevaa raskasta liikennettä ohjattiin Loviisan-Koskenkylän väliselle tilapäiselle pysäköintialueelle.

Poliisin mukaan satamista on lähtenyt paljon rekkoja rajaa kohti. Kotkan, Hangon ja Haminan satamista tulevia rekkoja on pyydetty käyttämään Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikkoja. Niissä ei toistaiseksi ole ollut jonoja.

Vaalimaan tullin 160 auton rekkaparkki on täynnä. Lähellä sijaitseva Rajahovin ylimääräinen parkkialue ei vielä ole käytössä. Poliisilla on riittänyt työtä myös muun liikenteen valvonnassa, eikä miehiä ole toistaiseksi riittänyt parkkipaikalle liikennettä ohjaamaan.

Venäjän tulli on vastaanottanut autoja koko päivän erittäin huonosti. Tullin läpäisykyky on ollut alle puolet normaalista, kerrotaan Vaalimaan tullista. Normaalisti läpi pääsee noin 30 rekkaa tunnissa, mutta nyt rajan on ylittänyt alle kymmenen autoa tunnissa. Useiden tuntien ajan liikenne on seissyt paikallaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot