Mainos
Mainos

Vaalimaan tullimiehiä epäillään anastuksista

Keskusrikospoliisi on saamassa päätökseen Vaalimaan tullimiesten tupakka- ja viinavarkauksia koskevan esitutkinnan. Sen perusteella kuudentoista tullimiehen epäillään syyllistyneen anastuksiin, joiden määrä vaihtelee parista savukeaskista kymmeniin savukekartonkeihin ja kymmeniin litroihin alkoholia.

Jutun esitutkinta valmistuu vielä tämän viikon aikana. Tällöin asiakirjat siirtyvät poliisilta Haminan kihlakunnan syyttäjälle syyteharkintaan. Yhteensä Vaalimaan tullimiehet anastivat krp:n mukaan noin 140 litraa väkeviä alkoholijuomia, 140 laatikkoa olutta, 15 litraa viiniä, 15 litraa siideriä sekä 110 kartonkia savukkeita.

Tullimiehet olivat anastaneet useiden vuosien ajan matkailijoiden tullille luovuttamia ja hävitettäväksi määrättyjä alkoholi- ja tupakkatuotteita. Rikokset on tehty työvuorojen aikana yksin tai yhdessä toisten tullimiesten kanssa. Krp sai jutun tutkittavakseen syyskuun alussa tullin tekemän rikosilmoituksen perusteella. Esitutkinnassa on kuulusteltu yli 20:tä tullimiestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot