Mainos
Mainos

Vaalipäivän sää: Koleaa, vettä, lunta ja aurinkoa

Sää jatkuu vaihtelevana. Sunnuntaina vaalipäivänä Suomeen on tulossa matalapaine, joka tuo osaan maata vettä, räntää ja lunta. Paikoin voi paistaa myös aurinko. Päivän yleisilme on kuitenkin kolea.

Sunnuntain eduskuntavaalipäiväksi Suomeen ennustetaan matalapaineen osakeskusta, joka etenee Jäämereltä kohti etelää.

– Reitti on epätyypillinen ja vaikeasti ennustettavissa. Tämän hetken ennusteen mukaan osakeskus kulkisi sunnuntaina Itä-Suomea viistäen kohti etelää. Äänestämään mennään näillä näkymin monenlaisessa säässä. Idässä voi tulla lumi- ja räntäsadetta ja jossain olla aurinkoista kevätpaistetta. Etelässä ja lännempänä sateet tulevat enimmäkseen vetenä. Pohjoisessa voi tulla sadekuuroja kaikissa olomuodoissa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Poutaisilla alueilla lämpötila kipuaa sunnuntaina 5-10 asteeseen. Sateessa ollaan alle viidessä asteessa, jopa nollan tuntumassa. Lisäksi tuuli saa sään tuntumaan kolealta.

Ennen sunnuntaitakin sää on vaihtelevaa. Tänään torstaina maan keskivaiheilla sataa räntää ja vettä, etelämpänä tulee sadekuuroja. Joukossa voi olla myös rakeita ja ukkosta. Yöllä selkeillä alueilla voidaan käydä pakkasella.

Perjantain aikana etelässä ja idässä tulee sadekuuroja. Tuuli viilentää säätä.

Lauantai on poutainen ja melko aurinkoinen. Etelässä voidaan päästä kymmeneen asteeseen, maan keski- ja pohjoisosassa ollaan viiden asteen molemmin puolin.

Sunnuntain paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka viikon säässä MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme