Mainos
Mainos

Vaalirahoittaja Nova Groupin yrityssaneeraus poikki - velat vain paisuvat

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt kiinteistöpalveluyritys Nova Group Oy:n yrityssaneerauksen lopetettavaksi.

Päätöksessä todetaan, että yhtiölle on tullut saneerauksen aikana vain lisää velkaa. Oikeus pitää todennäköisenä, että liiketoiminnasta saatavat tulot eivät riitä velkojen maksamiseen.

Yrityssaneerauksen aloittamisesta päätettiin helmikuussa. Selvitysmies Mikko Tölö haki saneerauksen keskeyttämistä toukokuun alussa.

Käräjäoikeus päätti tänään keskeyttää myös konserniin kuuluvan Nova Kiinteistökehitys Oy:n yrityssaneerauksen samanlaisilla perusteluilla.

Rahaa riitti poliitikoille

Nova Group paljastui keväällä 2008 poliitikoille vaalirahaa antaneen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n suurimmaksi rahoittajaksi. Rahaa saivat keskustan, kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaat.

Nova-konserni hoiti toimitilavälitystä ja suunnitteli maankäyttöä ja rakentamista. Se teki sopimuksia yhdessä kuntien kanssa.

Suuria vaalirahalahjoituksia tehneet liikemiehet Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen ovat myös olleet Nova-konsernin suurasiakkaita.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme