Mainos
Mainos

Vaalirahoitukseen kaavaillaan rajoituksia

Oikeusministeriö kaavailee vaalirahoitukseen tarkempaa sääntelyä. Vaalirahoitusta koskevassa uudistuksessa rajoituksia kaavaillaan muun muassa annettavan tuen määrään. Ehdotuksella pyritään myös lisäämään vaalirahoituksen avoimuus sekä rajoittamaan vaalikampanjoiden kulujen kasvua.

Ehdotuksen mukaisesti yksi tukija saisi antaa ehdokkaalle tukea kunnallisvaaleissa enintään 3 000 euron, eduskuntavaaleissa 6 000 euron ja europarlamenttivaaleissa 10 000 euron arvosta. Rajoitukset eivät kuitenkaan koskisi puolueen rekisteröidyn yhdistyksen antamaa tukea.

Kattoa sille, kuinka paljon yhden ehdokkaan kampanja saisi maksaa, ei ole kuitenkaan tulossa. Kampanjakatto olisi vapaaehtoinen ja puolueiden sovittavissa.

Tuki ja sen antaja pitäisi puolestaan ilmoittaa, jos tuen arvo on kunnallisvaaleissa yli 800 euroa, eduskuntavaaleissa yli 1 500 euroa sekä presidentinvaalissa ja europarlamenttivaaleissa yli 2 000 euroa.

Vaalirahoitusilmoitusten valvonta on tarkoitus keskittää Valtiontalouden tarkastusvirastoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot