Mainos
Mainos

Vaalirahoitukselle ei tule ylärajaa

Vaalirahoituksille ei ole tulossa ylärajaa. Ylen uutisten mukaan hallitus on päättänyt jättää kampanjakaton pois vastoin asiaa selvittäneen toimikunnan ehdotusta.

Vaali- ja puoluerahoituksen uudistamista pohtinut toimikunta ehdotti viime kuussa, että vaalikampanjoiden kokonaiskulujen katon tulisi olla esimerkiksi kunnallisvaaleissa 20 000 euroa, eduskuntavaaleissa satatuhatta euroa ja presidentinvaaleissa kaksi miljoonaa.

Ylen mukaan hallitus on kuitenkin päättänyt tiukentaa yksittäisiin lahjoituksiin liittyvää ilmoitusvelvollisuutta. Toimikunnan suositusten mukaan niin sanotun liputusrajan tulisi olla presidentin- ja eurovaaleissa 2 000 euroa sekä kunnallis- ja eduskuntavaaleissa tuhat euroa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) esittelee esityksen sisällön huomenna. Uusi laki tulisi toteutuessaan voimaan jo kesäkuussa pidettävissä eurovaaleissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme