Mainos
Mainos

"Vaalirahoituksessa on korruption mahdollisuus"

Korruptionvastaisen Transparency Suomi -järjestön puheenjohtaja Antti Pihlajamäki kannattaa presidentti Tarja Halosen ajatusta vaalirahojen julkistamisesta jo ennen vaaleja.

Tukeminen on Pihlajamäen mukaan lähtökohtaisesti laillista ja hyväksyttävää, mutta yhtymäkohta korruptioon on olemassa silloin kun rahoitus tapahtuu salassa, eikä tiedetä kuka rahaa on antanut ja mihin tarkoitukseen.

- Lahjomisen mahdollisuus on aina olemassa, sanoo Pihlajamäki.

Vaalirahasotkuissa on tullut viime päivinä esille liuta erilaisia lahjoittajia. Pihlajamäki ei pidä mahdottomana sitä, että lahjoittaja vaatisi poliitikoilta vastapalveluksia.

- Jos yritys lahjoittaa jotain ja vähentää tämän vielä kirjanpidossaan, niin jotain hyötyä yritys sillä varmasti arvelee saavansa.

Pihlajamäen mielestä tukeminen on ihan luonnollista, mutta sen tulisi tapahtua julkisesti.

- Toinen asia on se, jos lahjoituksen ehdoksi suoraan asetetaan vaatimus menetellä tietyllä tavalla. Silloin ollaan jo rikollisilla vesillä, Pihlajamäki sanoo.

Tällaisesta ei ole mitään näyttöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme