Mainos
Mainos

Vaalirahoitus kuriin uhkasakon voimalla

Uhkasakko on tulossa tehostamaan vaalirahoitusilmoitusten jättämistä. Helsingin Sanomien mukaan Lauri Tarastin johtama vaalirahatyöryhmä on päätymässä siihen, että uhkasakko on paras keino vaikuttaa vaalirahoitusilmoitusten oikeellisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Jos vaaleissa valittu jättää puutteellisen ilmoituksen vaalirahoituksestaan, hänet voidaan uhkasakolla pakottaa antamaan tarvittavat tiedot. Ensin annetaan kehotus täydentää ilmoitusta ja jos se ei tehoa, lankeaa uhkasakko maksuun. Tarastin mukaan työryhmä on nyt sitä mieltä, että uhkasakkomenettely on oikea tapa. Sakon tasosta ei kuitenkaan olla työryhmässä yhtä mieltä.

Tarastin työryhmän on määrä jättää vaalirahoitusilmoituksia ja niitä koskevia sanktioita käsittelevä esityksensä tammikuun loppupuolella. Vaali- ja puoluerahoitusta pohtivaan työryhmään kuuluu edustajia eri puolueista sekä tutkijoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme