Mainos
Mainos

Vaalirahoituslaki valmistuu vasta EU-vaaleihin

Vaalirahoituslakiin puuhattava uudistus saatanee käyttöön vasta Euroopan parlamentin vaaleihin. Hallintoneuvos Lauri Tarastin mukaan kunnallisvaalit tulevat uuden lain kannalta liian nopealla aikataululla. Vaalirahoituslain rikkomisesta kaavaillaan sakkorangaistusta.

Viimeksi tänään SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaati Yleisradion uutissa pikaista uudistusta vaalirahoituslakiin. Heinäluoma odottaa muutosta jo syksyn kunnallisvaaleihin.

Lakiuudistustyöryhmän tuleva johtaja Lauri Tarasti tyrmää Heinäluoman ajatuksen.

- Ei tämä varmaan, eikä voikkaan ehtiä kunnallisvaaleihin, jotka ovat jo ensi syksynä lokakuussa. Mutta sitten ensi vuonna, on europarlamenttivaalit ja sinne tämä varmaan kyllä ehtii.

Tarastin mukaan vaalirahoituslakia selvitetään laajasti.

- Siinä tarkastellaan koko tämä ehdokkaitten vaalirahoitusta koskeva ilmoitus ja sitä koskeva lainsäädäntö. Mutta varmasti tarkastellaan myös yleensä tätä puolueiden velvollisuutta julkistaa tilinpäätöstietoja ja taloutta.

Vaalirahoituskohun aikana lakiin on vaadittu pykälää etenkin rangaistuksista.

- Jos sanktioita mietitään, niin lähinnä sakkohan se on, mikä on keskustelussa käynyt ilmi.

Lakiuudistusta valmisteleva työryhmä polkaisee työnsä käyntiin vielä ennen kesälomia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme