Mainos
Mainos

Vaalit kiinnostaneet kohtalaisesti tänään

Presidentinvaalien varsinaisen vaalipäivän äänestys on jatkunut vaihtelevalla vilkkaudella eri puolilla maata.

Useista Helsingin äänestyspaikoista kerrotaan, että väkeä oli aamupäivän aikana liikkeellä vähemmän kuin vaalien ensimmäisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten. Iltapäivällä äänestys on vilkastunut, mutta eräin paikoin ollaan vielä hieman jäljessä ensimmäisen kierroksen luvuista.

Sen sijaan esimerkiksi Turussa vaalihuoneistojen ovet ovat käyneet koko päivän tasaiseen tahtiin.

Kaikissa Helsingin äänestyspaikoissa ei äänestäjiä ole riittänyt jonoiksi asti. Vaalivirkailijoiden mukaan ajoittain on joukossa ollut kuitenkin silmiinpistävän paljon nuoria ja naisia.

Oulussa on äänestys on sujunut rauhallisesti, vaikka iltapäivällä väkeä alkoi olla liikkeellä enemmän. Rovaniemellä oli poikkeuksellisen hiljaista. Vaalipaikoilla olivat ensimmäisten joukossa varttuneemmat miehet, mutta päivän mittaan äänestyskopeissa kävi myös yhä enemmän naisia.

Tampereella jännitettiin, nouseeko tämän päivän äänestysaktiivisuus yhtä suureksi kuin ennakkoäänestyksessä. Ennakkoäänestysprosentti oli Tampereella melkein 39 eli korkeampi kuin koko maassa keskimäärin.

Useilla Itä-ja Keski-Suomen äänestyspaikoilla uskotaan, että toisen kierroksen äänestysprosentti tulee olemaan ensimmäistä kierrosta korkeampi. Vaikka väkeä on ollut liikkeellä hieman vähemmän kuin kaksi viikkoa sitten, oli ennakkoon äänestäneitä vastaavasti enemmän.

Muun muassa Jyväskylässä, Joensuussa ja Mikkelissä naiset ovat olleet tänään selvästi aktiivisempia äänestäjiä kuin miehet.

Äänestyspaikoilla on havaittu, että äänestäjät näyttäisivät olevan nyt varmempia valinnastaan kuin kaksi viikkoa sitten, jolloin ehdokkaan valintaa mietittiin vielä äänestyskopissakin. Nyt numerot piirtyvät lippuihin varsin nopeasti.

Ehdokkaista Tarja Halonen kävi äänestämässä Helsingin Kalliossa aamupäivällä. Sauli Niinistö äänesti Espoossa iltapäivällä. Vaalia on suosinut leuto ja poutainen sää, joka voi joko innostaa äänestäjiä ulkoiluun tai pitää heidät poissa kotipaikkakunnaltaan.

Vaalihuoneistot ovat avoinna tänään klo 20:een saakka. Niiden sulkeutuessa on jo selvillä runsaan 1,4 miljoonan ennakkoäänen jakautuma. Vaalien voittajan nimi tiedetään hyvin pian sen jälkeen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme