Mainos
Mainos

Vaalit vetävät väkeä myös kotien kisastudioihin - tuloksia halutaan jännittää porukalla

Suomi jännittää sunnuntai-iltana huippujännittävien eduskuntavaalien tulosta.

Vaalitaistonsa huimalla gallupnousulla aloittanut perussuomalaiset näyttäisi nyt olevan jo laskusuunnassa, kun taas alamaissa aloittanut SDP näyttäisi petranneen viime metreillä.

Vaalitulosta jännitetäänkin sunnuntaina monissa kodeissa myös isommalla joukolla. Esimerkiksi Facebookissa monet ovat kirjoittaneet jo valmistelevansa kunnon kisastudiota.

– Kyllä nämä ovat ihan oikeasti aika kuumottavat vaalit. Ei tätä tulosta voi yksin jännittää, joten meille onkin tulossa iso jengi kavereita vaalivalvojaisiin, Henri kertoo.

Myös Mikko kavereineen kokoontuu porukalla jännittämään tuloksia.

– Laitetaan ensin ruokaa ja sitten tiedossa on kiivasta keskustelua.

Monille taas oma rauha on tärkeintä.

– Oma kisastudio on valmiina. Köllöttelen sängyssä ja seuraan tv:stä lähetystä. Se alku on jännittävin, kun ennakkoäänet tulevat näkyviin. Puoluejohtajien naamoista näkee nopeasti miten menee, Pekka kirjoittaa.

Ravintoloissa hulinaa tulosillan jälkeen

Ravintoloissa ei juurikaan järjestetä isoja kisastudioita, sen sijaan tulosjulkistuksen jälkeen yössä voi olla vilskettä, kun voitonjuhlijat saapuvat.

Puolueilla on myös omia vaalivalvojaisia. Pääkaupunkiseudulla kokoomuksen vaalimenestystä jännitetään tapahtumatalo BANKissa. SDP:n vaalivalvojaiset sijaitsevat Helsingissä ravintola Seurahuoneella ja keskustan omalla puoluetoimistollaan. Perussuomalaisten kannattajat kokoontuvat Helsingissä ravintola Ostrobotnialla. Tietoa eri puolueiden vaalivalvojaisista löytyy puolueiden nettisivuilta.

Äänestyspäivänä kahviloissa saattaa myös olla ruuhkaa, sillä monien perinteisiin kuulu äänestyksen jälkeiset vaalikahvit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme