Mainos
Mainos

Vaalitenttiyleisön vaaliveikkaukset: Ahteen ykkönen on SDP, Kaupin kokoomus

MTV3:n Pääministeritentin asiantuntijayleisö odottaa vaalisunnuntaista äärimmäisen tiukkaa ja jännittävää. Kaikki eivät suostukaan vaaliveikkausta antamaan.

- Äänestystulosta en lähde veikkaamaan, sillä gallupeja aiheesta ilmestyy koko ajan. Tärkein veikkkaukseni koskeekin äänestysvilkkautta. Ennustan sen nousevan 70,5 prosenttiin, mikä olisi noin kolme prosenttia edellisvaaleja enemmän, sanoi vaalirahoituksen asiantuntija Lauri Tarasti ennen tentin alkua.

Myöskään SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ei veikkaa puolueiden keskinäistä järjestystä, mutta jännittää erityisesti vaalisunnuntain jälkeistä aikaa.

- Näyttää siltä, että kaksi suurinta eivät saa yli puolta kannatuksesta, joten tulee olemaan vaa'ankielitilanteita ja hallitusneuvotteluista tulee erittäin mielenkiintoiset ja samalla vaikeatkin.

Suomen Ylioppilaskuntien liiton SYLin puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi puolestaan teki veikkauksen, mutta pitkän harkinnan jälkeen.

- Uskon, että kokoomus on suurin. Kakkosta on paha lähteä veikkaamaan, sanotaan SDP, Korolainen-Virkajärvi arveli.

Kauppi veikkaa kokoomusta

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi sen sijaan heitti reilun veikkauksen.

- Oletan, että oma puolue kokoomus tulee vaalit voittamaan. Olen tämän ihan julkisesti valmis sanomaan. Kuka sitten on toiseksi suurin? Tilanne on todella jännä, SDP on kyllä kivasti noussut, Kauppi pohdiskeli.

Demaritaustainen Hilkka Ahde teki myös oman veikkauksensa turhia kursailematta.

- Kyllä uskallan veikata. Pitää lähteä siitä, että SDP on ykkönen yli 20 prosentin kannatuksella. Kokoomus on toinen, kolmantena keskusta ja sitten perussuomalaiset. Sitten toivon, että vasemmistoliitto on seuraavana ja sitten vihreät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme