Mainos
Mainos

Vaalitulos vie keskustan säästökuurille

Oppositioon lähtevällä keskustalla on edessään taloudellisesti tukalat ajat.

Puoluesihteeri Timo Laaninen selvitti keskustan puoluevaltuustolle, että tilinpäätös osoittaa puolueen osalta runsaat 100 000 euron ylijäämää.

Kun mukaan otetaan myös puolueen yhtiöt Apollo Group ja Apollon verkkopalvelut, konsernin tulos jää yli 210 000 euroa miinukselle.

Laanisen mukaan puolue kykeni kuitenkin viime vuoden lopulla parantamaan talouttaan, sillä kesäkuun lopulla tehty välitilinpäätös osoitti konsernitasolla yli puolen miljoonan euron tappiota.

Pelkästään puoluetukena keskusta menettää tulevana vaalikautena yli 11 miljoonaa euroa. Laaninen myönsi, että vaalitulos laittaa keskustan hevoskuurille.

– Taloustilanteen pakottamina joudumme tekemään raskaita ratkaisuja. Olen tästä syvästi pahoillani, Laaninen sanoo.

Laanisen mukaan saneeraustoimien tuloksena on nykyistä pienempi, mutta toivottavasti pippurinen, perusasioihin keskittyvä puoluetoimisto.

Laanisen mukaan puolueen on käytävä läpi koko järjestörakenteensa ylhäältä alas. Puolueen keskushallinto on liian raskas ja järjestökoneen ruohonjuuritaso vaarallisella tavalla heikentynyt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme