Mainos
Mainos

Väärä potilas sai sädehoitoa Lahdessa

Hoitoannos ei asiantuntijan mukaan yleensä aiheuta merkittäviä haittavaikutuksia. Mahdollisia oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja väsymys heti hoidon jälkeen. Parin viikon kuluttua saattaa ilmetä ohimenevää hiustenlähtöä.

Lahden sädehoitoyksikössä annettiin erehdyksessä aivoalueen sädehoitoa väärälle potilaalle kesäkuun puolivälissä. Potilaan saama kerta-annos ei kuitenkaan aiheuttanut selviä haittavaikutuksia.

Potilas oli menossa solusalpaajahoitoon, mutta joutuikin erehdyksessä sädehoitoyksikköön, jonne odotettiin samanikäistä ja samaa sukupuolta olevaa potilasta. Syövänhoidon vastuualueen va. johtaja Antti Ojala Tampereen yliopistollisesta sairaalasta luonnehtii tapahtunutta onnettomaksi yhteensattumien summaksi.

Tunnistus tapahtuu normaalisti nimellä, mutta tapauksen jälkeen Lahdessa on kysytty myös potilaan sosiaaliturvatunnus.

Ojalan mukaan hoitoannos ei yleensä aiheuta merkittäviä haittavaikutuksia. Mahdollisia oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja väsymys heti hoidon jälkeen. Parin viikon aikana saattaa olla ohimenevää hiustenlähtöä. Pitempiaikainen vaikutus on jonkin verran lisääntynyt kasvainriski.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot