Mainos
Mainos

Väärä vainaja poltettiin Kuopiossa

Terveydenhuollon yksiköissä tarvitaan jokaisessa erikseen ohjeistusta vainajan luovuttamisessa eteenpäin, katsoo Itä-Suomen lääninhallitus. Se tutki kanteluasiana tapauksen, jossa väärä vainaja kuljetettiin Iisalmen aluesairaalasta Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ruumiinavaukseen. Vainaja ehdittiin myös tuhkata, mutta ei haudata.

Lääninhallituksen mukaan vainajan tunnistetietojen tarkastamisessa oli puutteita toimintaketjun useassa kohdassa. Iisalmen terveyskeskuksen henkilöstö toimi vainajan käsittelyssä asianmukaisesti, mutta yliopistosairaalan patologian yksikössä tunnistaminen oli puutteellista.

Kuopion krematoriossa ei rikottu säännöksiä, koska arkkua ei siellä enää avata. Krematorion olisi kuitenkin pitänyt ilmoittaa asiasta heti omaisille ja lääninhallituksille, kun erhe tuli sen tietoon.

Lääninhallitus pitää asianmukaisena, että sekä Ylä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä että yliopistosairaala ovat tarkistaneet ohjeistuksiaan tapauksen jälkeen.

Hautaustoimiston toimintaan lääninhallitus ei ottanut kantaa, koska toimistojen valvonta ei kuulu sen toimivaltaan.

Sotku tapahtui viime toukokuussa. Asia paljastui, kun omaiset saivat haudattavakseen heille tuntemattoman ruumiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme