Mainos
Mainos

Väärää rahaa nyt Porvoossa

Porvoon poliisin mukaan seteli oli hyvin väärennetty. Setelistä puuttui kuitenkin oikeassa rahassa oleva kohokuvio.

Väärällä sadan euron setelillä on tehty pieni ostos torstaina porvoolaisesta kioskista. Epäilyttävä seteli vietiin kioskista poliisille, jonka tutkimuksissa se todettiin vääräksi.

Sitä ennen seteliä oli käytetty tutkittavana pankissa. Siellä ei kuitenkaan osattu sanoa, oliko kyseessä oikea vai väärä raha. Porvoon poliisin mukaan seteli oli hyvin väärennetty. Tunnustelemalla sormin kuitenkin selvisi, että setelistä puuttui oikeassa rahassa oleva kohokuvio.

Vääriä sadan euron seteleitä on ollut liikkeellä kautta Etelä-Suomen muun muassa Kouvolan seudulla, Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Lahdessa. Porvoossa niitä tavattiin edellisen kerran syksyllä.

Kouvolassa ja Kuusankoskella levitetyt setelit on tutkimuksissa todettu samoin hyvin tehdyiksi, mutta oikeita paksummiksi. Niiden hologrammista on puuttunut euron tunnus. Seteleitä ovat tutkimusten mukaan levittäneet ainakin ulkomaalainen mies ja nainen. He ovat maksaneet eri liikkeissä pieniä ostoksia väärennetyillä satasilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme