Mainos
Mainos

Vaarallinen leluauto pois myynnistä

Ilmapallokilpuri aiheuttaa lapselle tukehtumisvaaran. Vastikään 8-vuotias lapsi vietiin sairaalaan ensiapuun, kun leikkiautosta irronnut suukappale juuttui syvälle henkitorveen.

Vaaralliseksi todettu leluauto on vedetty pois myynnistä. Leluauto on Toypapin maahantuoma ilmapallokilpuri, jonka Kuluttajavirasto tutkitutti Tullilaboratoriossa 8-vuotiaalle lapselle sattuneen onnettomuuden jälkeen.

Kuluttajavirasto korostaa, että ilmapallokilpurin aiheuttama vaara on vakava.

Ilmapallokilpuri on noin 17 senttiä pitkä leluauto, johon on kiinnitetty muovisella suukappaleella varustettu ilmapallo. Kun ilmapallon puhaltaa täyteen ja päästää tyhjenemään, ilmapallosta suukappaleen kautta poistuva ilma työntää autoa eteenpäin.

Kuluttajaviraston tietoon tulleessa onnettomuudessa 8-vuotias lapsi oli puhaltanut suukappaleen kautta palloon ilmaa, ja kun hän oli vetänyt henkeä, oli suukappale irronnut ja mennyt syvälle lapsen henkitorveen. Lapsi jouduttiin viemään tukehtumisvaaran takia sairaalan ensiapuun.

Tullilaboratorion testit osoittivat myös, että suukappale on niin pieni, että se mahtuu lapsen kurkkuun. Suukappale on myös löyhästi kiinni ja irtoaa normaalissa käytössä.

Ilmapallokilpureita on myyty viime vuodesta lähtien noin 12 000 kappaletta. Toypap on poistanut kaupoissa olevat ilmapallokilpurit ja tiedottanut vaarasta Kuluttajaviraston ohjeiden mukaisesti. Kuluttaja voi palauttaa kuluttajansuojalain virhesäännösten perusteella lelun ostopaikkaan ja saada rahansa takaisin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme