Mainos
Mainos

Vaarallisia aineita kuljetetaan usein lainvastaisesti

Suomen maanteillä kuljetetaan vaarallisia aineita usein lainvastaisesti, liikkuvasta poliisista kerrotaan.

Yleisimmin puutteita on turvavarusteissa ja kuorman varmistamisessa. Toisinaan kuljettajilla ei ole ajolupaa vaarallisten aineiden kuljettamiseen.

Suomen turvallisuusneuvonantajat ry puolestaan sanoo, että suurin osa aineita lähettävistä yrityksistä ei tunne vaarallisten aineiden kuljetussäädöksiä.

Kaikilla yrityksillä, jotka kuljettavat tai kuormaavat vaarallisia aineita tai joiden toiminnalla on muuten vaikutusta näiden aineiden kuljetusturvallisuuteen, on lain mukaan oltava oma, koulutettu turvallisuusneuvonantaja.

Liikenne- ja viestintäministeriöllä ei kuitenkaan ole rekisteriä turvallisuusneuvonantajista, eikä asiaa valvota esimerkiksi pistokokeilla.

Suomen turvallisuusneuvonantajien varapuheenjohtaja Riku Länsivuori arvioi, että kuljetusyrityksiä on noin 4000 ja niistä yli 3000 on vailla vaadittua turvallisuusneuvonantajaa.

Pelastustoimen tilastojen mukaan vaarallisten aineiden onnettomuudet ovat lisääntyneet viime vuosina. Viime vuonna onnettomuuksia sattui yli 300.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme