Mainos
Mainos

Vaarallisia matkapuhelinlatureita markkinoilla

Turvatekniikan keskus varoittaa kuluttajia vaarallisista matkapuhelinten latureista. Markkinoilta on löydetty latureita, joiden muuntajassa on rakennevirhe. Vian vuoksi laitteista voi saada sähköiskun. Lisäksi muutamissa laturimalleissa on käytetty vääriä materiaaleja, joten ne voivat aiheuttaa tulipalon.

Laitteiden tunnistaminen on Tukesin mukaan vaikeaa, sillä markkinoilla on runsaasti erilaisia latureita eikä kaikissa ole kunnollisia tunnistetietoja. Vaaralliset tuotteet ovat lisätarvikkeina myytäviä latureita, jotka eivät ole alkuperäsiä matkapuhelinvalmistajien tavaramerkillä valmistettuja tuotteita.

Latureille on yhteistä se, että ne eivät ole alkuperäisiä, matkapuhelinvalmistajien rekisteröidyllä tavaramerkillä varustettuja tuotteita. Tämän lilsäksi eräissä laitteissa on luvattomia sertifioimismerkkejä.

Tukesin mukaan viallisen tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot