Mainos
Mainos

Vaaratilanne Helsinki-Vantaalla - pelastusyksiköt konetta vastassa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla nostettiin valmiustilaa keskiviikkoiltana, kun Finncomm-yhtiön Seinäjoelta Helsinkiin lentäneen koneen miehistö ilmoitti teknisistä häiriöistä. Kone laskeutui kuitenkin onnistuneesti määränpäähänsä kello 19.20.

Kone lähti matkaan Seinäjoelta kello 18.25, ja teknisistä häiriöistä ilmoitettiin jo kaksi minuuttia lähdön jälkeen.

Finncommin mukaan vikaa oli ilmeisesti ATR-potkuriturbiinikoneen laskutelineen merkkivalossa. Yhtiön markkinointijohtaja Tuure Holkko arvioi, että koneen nokkapyörän alle oli kiitotiellä pakkautunut lunta, mikä oli sytyttänyt varoitusvalon. Vaikka vika oli Holkon mielestä arvattavissa, ongelmiin varauduttiin sekä lähtökentällä että määränpäässä.

Vuorokautta aiemmin tiistai-iltana saman yhtiön lentokoneessa ilmeni niin ikään teknisiä ongelmia. Tuolloin reittilento Helsingistä Joensuuhun palasi takaisin Vantaalle huollettavaksi sähköhäiriön vuoksi. Finncommin Holkon mukaan vika ei olisi varsinaisesti estänyt koneen lentämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme